iulia timoșenkoam avut nevoie să văd rezultatele din seara asta de la exit poll-ul din Ucraina ca să realizez că în toate posturile acestui blog despre femei și politică am ignorat una dintre femeile cele mai importante din politică : Iulia Timoșenko, ”Ioana d’Arc” a revoluției portocalii. La aceste alegeri scorurile ar arăta cam așa: Partidul Regiunilor a lui Ianukovici în jur de 35%, Blocul Iulia Timoșenko 31.5% și Ucraina Noastră a lui Iușcenko 14%. Se prefigurează astfel un guvern portocaliu cu Timoșenko premier, asta dacă nu ajung iar să se certe între ei.

Despre Timoșenko sunt multe de spus, de la afirmații de genul e una din cele mai frumoase femei care au intrat în politică la acuzațiile de corupție, titlul de prințesa gazului și asocierea cu Gazprom. Pentru mai multe referințe puteți vedea site-ul ei sau pagina de wikipedia, ceva mai obiectivă.

Mie tocmai îmi trecea prin cap cum ar putea fi făcută o comparație între Timoșenko și Udrea: ambele blonde, ambele controversate, ambele cu acuzații de corupție. Se cam opresc aici asemănările.

  • Timoșenko e în mare parte un om politic construit prin forțe proprii, Udrea e e proptită de Băsescu.
  • Timoșenko e în stare să țină în mână un partid, Udrea a fost acceptată de PD doar la amenințările lui Băsescu.
  • Timoșenko e în stare să ia peste 30% în alegeri, Udrea nu a avut teste electorale până acum.
  • Timoșenko a fost în stare să ia decizii împotriva corupției, Udrea respinge în continuare acuzațiile de corupție
  • cazurile de corupție în care era anchetată Timoșenko au fost închise din lipsă de probe
  • și timoșenko nu simte nevoia să stea cu decolteul la înaintare și cu pletele în vânt

Cred că mai puteți găsi și altele.

Reclame