sondaj USun nou sondaj din SUA, Washington Post-ABC, îmi dă speranțe că Hillary chiar poate câștiga. se infirmă în acest sondaj printre altele și teza conform căreia e cea care polarizează cel mai mult dintre candidații democrați. pe scurt Hillary ar obține într-o confruntare directă cu Giuliani 51% față de 43%, atrage cei mai mulți dintre independenți 48% față de 44% și voturile femeilor fac diferența întrucât în rândul bărbaților cei doi sunt aproape la egalitate, dar la femei Hillary e clar învingătoare cu 57% susținere.

îngrijorător pentru republicani e că în acest sondaj e numărul cel mai mic de auto-declarați republicani din ultimii 7 ani.

ca explicație pentru succesul lui Hillary e foarte evident că implicare lui Bill Clinton în campanie a contat foarte mult, atâta timp cât peste 60% laudă mandatele lui ca președinte. În același timp însă două treimi din americani cred că un mandat al lui Hillary nu ar fi o continuare a mandatului lui Bill, ci ar duce țara într-o nouă direcție. În fine nu mai reiau aici și celelalte date, ci vă recomand analiza din Washington Post. Un exemplu de cum ar trebui să interpreteze presa un sondaj.

Reclame