benazir bhuttoÎn febra muncii, era cât pe ce să ratez a scrie despre una din cele mai impresionante femei de pe scena internațională, Benazir Bhutto. Probabil deja ați văzut la știri ce s-a întâmplat ieri la întoarcerea ei din exil. Dacă nu, aici găsiți relatarea din Economist (una din publicațiile mele favorite), precum și analiza impactului revenirii lui Bhutto în politica pakistaneză și pentru războiul împotriva terorismului, unde Pakistanul este unul din cei mai importanți aliați ai SUA.
Doamna Bhutto are multe merite, dar este și o persoană foarte controversată. A preluat partidul înființat de tatăl ei care a fost asasinat și a devenit prima femeie premier într-o țară predominant musulmană. O mare realizare și un impuls pentru femeile musulmane în revedincarea drepturilor. Din păcate însă, acuzațiile de corupție au trecut în umbră acesastă realizare.
Sunt curioasă să văd cum va acționa doamna Bhutto în continuare și care va fi relația ei cu Pervez Musharraf, care mai are câteva restanțe de îndeplinit din înțelegerea lor. Poate fi un pas pentru democratizarea Pakistanului sau doar o mișcare de fațadă. Depinde de forța doamnei Bhutto, de voința pakistanezilor, dar nu în ultimul rând de influența americană.

Reclame