Eu nu îmi dau încă seama ce presupune campania, dar în ideea ”scrieți băieți numai scrieți”, e bine că femeile liberale au inițiativă.

Bucureşti, 20 oct /Rompres/ – Organizaţia Naţională a Femeilor Liberale (ONFL) a lansat sâmbătă, în Piaţa Universităţii, campania de informare şi sensibilizare a cetăţenilor privind discriminarea de gen pe piaţa muncii.

Secretarul executiv al ONFL, Luciana Stan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în cadrul acestei campanii, cetăţenii vor fi informaţi în legătură cu reglementările legale în domeniul egalităţii de şanse şi, totodată, se vor elabora chestionare privind discriminarea pe criterii de rasă, etnie, religie, sex, vârstă.

Potrivit Lucianei Stan, campania ‘oferă oportunitatea de a aduce împreună grupuri cheie pentru prevenirea şi combaterea discriminării’ şi îşi propune să identifice dacă femeile şi bărbaţii sunt discriminaţi pe piaţa muncii, dacă există grupuri care sunt în mai mare măsură expuse riscului discriminării, dacă angajatorii din Bucureşti sunt pregătiţi să prevină şi să gestioneze astfel de situaţii. De asemenea, campania urmăreşte să identifice care sunt actorii importanţi în prevenirea şi combaterea discriminării.

Preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, Renate Weber, a declarat, în conferinţa de presă, că România stă foarte bine ‘pe hârtie’ în ceea ce priveşte combaterea discriminării, dar în practică abia s-au făcut câţiva paşi în acest sens.

Renate Weber a spus, totodată, că, dacă la început, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a avut ‘o acţiune timidă’, între timp a devenit ‘o instituţie independentă’. ROMPRES/(Diana Dumitru)

Reclame