am divagat suficient cu campania de la noi din țară și simt nevoia să revenim la cea americană. din păcate revista presei de azi nu e foarte încurajatoare pentru mine.
a fost o nouă dezbatere între democrați și surprinzător, deși până acum ăsta a fost punctul ei forte, Hillary nu s-a descurcat foarte bine. A și fost atacată din toate părțile, dar iarăși a fost prinsă pe picior greșit în ce privește costanța ideilor ei. Mai exact s-a contrazis în ceea ce privește o propunere a guvernatorului de New York de a da permise de conducere imigranților ilegali, despre care anterior declarase că e o idee bună, dar pe care nu a mai susținut-o la dezbatere.
Bineînțeles că și în SUA problema migrației e una sensibilă la electorat și e greu să adopți o poziție care într-un fel sau altul să nu te facă să pierzi voturi. dacă ești pro-migrație să îi spunem pierzi din voturile celor de dreapta, centru-dreapta. dacă ești pentru măsuri dure de descurajare pierzi din voturile comunității latino, dar și al altor categorii de orientare liberală. așa că ezitările lui hillary pe o temă ca aceasta sunt de înțeles într-o oarecare măsură, dar în același timp stafful ei ar trebui să fie capabil să îi găsească o poziție de centru care să minimizeze pierderile. mai mult, același staff, mult lăudat până acum, ar trebui să anticipeze temele sensibile pe care a avut poziții atacabile.
Mai mult despre dezbatere în Politico.

Reclame