trebuie să recunoc că am de mult timp o slăbiciune pentru Mircea Geoană și care nu se explică neapărat prin argumente raționale. în același timp eticheta de „prostănac” nu o pot contesta. oricum nu despre calitățile și defectele lui mircea geoană vreau să scriu, ci despre ultima lui ieșire publică.citesc așa pe newsin:
Întrebat dacă este adevărat că i s-ar fi făcut rău la Slatina, Geoană a râs în stilul consacrat de Traian Băsescu („hă, hă, hă!”) şi a răspuns că se simte „mai mult decât bine”. „Nu numai că m-am simţit foarte bine, dar căldura şi prietenia oltencelor faţă de Mircea Geoană m-au făcut să fiu îmbujorat”, a mai spus liderul PSD.
El a explicat că la sfârşitul unei vizite într-o fabrică de industrie uşoară din oraşul menţionat a vizitat un cabinet medical.
„Am intrat în cabinetul medical vorbind cu doamna asistentă despre un proiect la care ţin foarte mult, acela de a asigura mamografii gratuite, acolo unde există concentrări mari de femei şi de obicei industria de confecţii este astfel de chestiune”, a afirmat Geoană.

trecând peste gluma proastă cu oltencele, Geoană a adus un discuție un subiect foarte important: mamografiile gratuite. Știu că am mai prins o discuție pe tema asta la o dezbatere organizată de Suflina Barbu și la care participa și Eugen Nicolăescu înainte de lansarea programului cu analizele gratuite. atunci s-a propus ca mamografiile să fie incluse în setul de analize. din câte știu nu s-a întâmplat asta.

până una alta statisticile sună cam așa:

– La fiecare 2,5 minute o femeie din UE este diagnosticată cu cancer de sân ;
– La fiecare 6,5 minute o femeie din UE moare din cauza cancerului de sân ;
– Aproximativ 6000 de femei din România sunt depistate anual cu cancer de sân. Dintre acestea cea mai mare parte sunt în stadii avansate ale bolii

Așa că inițiativa lui Geoană este lăudabilă. să vedem dacă reușește să o și pună în practică sau e doar demagogie de stânga.

update:bineînțeles că la știri primează partea cu oltencele. aia cu mamografii gratuite e așa o chestie pe care a mai zis-o geoană

Anunțuri