citeam revista presei de dimineață și dau peste un articol despre lista PD din Evenimentul Zilei:Astfel, dintre partidele care au sanse sa trimita cat mai multi oameni in Parlamentul European, PD are cea mai mica medie de varsta.
Un alt criteriu pe care democratii l-au luat in considerare la realizarea listei este notorietatea. Sorin Frunzaverde este principalul artizan al trecerii pedistilor de la Grupul Socialist din PE la cel al Popularilor Europeni, el avand deja conexiuni importante la Bruxelles, cultivate in ultimii ani.
Alte nume cu notorietate sunt cel al lui Petru Filip, primarul cu trei mandate la Oradea, Marian Zlotea, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Sebastian Bodu, fostul sef al Fiscului si Rares Niculescu, un apropiat al lui Vasile Blaga.

Ei, asta e, e ziar apropiat de PD și Băsescu așa că simt și ei nevoia să mai promoveze lista PD, îmi zic eu. trec și peste faptul că un personaj ca Marian Zlotea e ridicat în slăvi (Omul PD la verificarea averilor ) și că una dintre femeile cele mai active din politica românească, Maria Petre, și cu foarte multe inițative atât ca senator cât și ca europarlamentar e văzută doar prin faptul că în 90 s-a înscris în FSN.
urmează însă articolul despre PSD care începe cu titlul „PSD a băgat la înaintare neveste și odrasle” (parcă mai citisem despre asta totuși în altă parte acum ceva timp). Hai să vedem însă ce zice acest minunat articol:
Exista si oameni competenti pe lista social-democratilor: Titus Corlatean sau Adrian Severin, dar par sufocati de nepotismele din partid.
Mircea Geoana a pus pe lista nu mai putin de 17 femei, care fac parte din categoriile plasate mai sus.
Exemplul Dacianei Sarbu, fiica lui Ilie Sarbu si sotia lui Victor Ponta, este deja de notoritate, dar nici pe departe singurul. Pe locul 8 al listei a fost plasata Gabriela Cretu, sotia baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu. Gabi este urmata de Corina. Tot Cretu, o apropiata a onorabilului Ion Iliescu.
Mai sus se afla insa Adriana Ticau, protejata vicepresedintelui Dan Nica.

Deci pe lista PSD oamenii competenți sunt doar Corlățean și Severin, iar Gabriela Crețu și Adrian Țicău, ambele lăudate pentru activitatea din PE atât de socialiștii europeni cât și de recentul studiu al IPP, sunt doar soții sau protejate ale unor bărbați. Nu vreau să mă amestec acum în relațiile celor două cu anumiți bărbați cu influență din PSD. Chiar dacă au fost ajutate de aceștia să promoveze ele și-au făcut treaba și nicăieri în articolul din EvZ nu se pomenește asta. Mai mult la caracterizarea Adrianei Țicău se spune doar că nu s-a remarcat. Într-adevăr nu a apărut în tabloide, nu s-a certat cu Iliescu sau cu Geoană sau cu Vanghelie ci a stat la Bruxelles și și-a făcut treaba. Iar la Gabriela Crețu iată ce găsesc să scrie extraordinarii jurnaliști de la Evz :
Gabriela Cretu este sotia presedintelui Organizatiei Judetene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, relatie care a promovat-o si pe lista partidului la euroalegeri.
Totodata, ea a fost sustinuta si promovata si de fostul presedinte al social-democratilo, Adrian Nastase.
Nu s-a remarcat niciodata printr-un proiect sau printr-o initiativa legislativa, ceea ce ne face sa ne intrebam cu ce isi ocupa timpul libera? Si am si aflat.
Fiind doctor in filozofie, isi petrece timpul scriind pe blogul personal. Si cum are de toate, nu o vom vedea in curand zbatandu-se pentru viata de zi cu zi.
Adică nu doar că e soția nu știu cui dar își permite să scrie pe blog. Înfierare!!!

Sincer nici nu cred că e vorba neapărat de misoginism aici, ci de o lipsă totală de profesionalism, evident prin lipsa de documentare.

UPDATW: aici găsiți și părerea succintă a Gabrielei Crețu pe acest subiect

Reclame