azi trebuia să fie ziua în care Iulia TImoșenko era aleasă de către Parlamentul ucrainean ca prim ministru după câteva luni de negocieri între foștii aliați din perioada revoluției portocalii. cum-necum însă Timoșenko a obținut cu un vot mai puțin decât era necesar. explicația e foarte interesantă însă și mi-a amintit de Parlamentul nostru.:Parlamentarii prooccidentali au pus respingerea nominalizării Iuliei Timoşenko pentru postul de premier în urma unui prim vot în legislativ pe seama unei defecţiuni a sistemului de vot şi au asigurat că toţi deputaţii lor i-au susţinut candidatura, relatează AFP.
„Sistemul nu a funcţionat” corect, a declarat deputatul Oleg Bilorus din Blocul Timoşenko.
„Sistemul de vot este de vină”, a spus şi Lilia Grigorovici, deputat din Ucraina Noastră.
Timoşenko a obţinut 225 voturi şi îi lipsea doar unul pentru ca nominalizarea să fie aprobată.
Coaliţia guvernamentală prooccidentală formată din Blocul Timoşenko şi formaţiunea prezidenţială Ucraina Noastră deţine 227 de reprezentanţi legislativ, dar aparent doi – câte unul de la fiecare grup – nu au votat pentru numire.
Preşedintele Parlamentului Arseni Iaţeniuk a ordonat o pauză de o jumătate de oră, pentru a decide probabil dacă va avea loc un nou vot în acest dosar în cursul zilei de marţi sau nu.
Şeful statului, Viktor Iuşcenko, a făcut apel către deputaţi pentru a vota în favoarea numirii Iuliei Timoşenko, în pofida tensiunilor din trecut dintre aceşti aliaţi din perioada Revoluţiei Portocalii (
NEWSIN)

Reclame