De la Political Wire:- în Iowa un sondaj InsiderAdvantage Poll îl dă pe Edwards la 30%, Clinton 26% și Obama 24%. La republicani Huckabee 28%, Mitt Romney 25%, Fred Thompson 10%, John McCain 9%, Ron Paul și Rudy Giuliani 6%.

– la nivel național, în tabaăra democraților Hillary Clinton 35%, Barack Obama 30%. La republicani Giuliani 21%, iar Huckabee 17%.

Alte știri: au apărut imagini de la un eveniment de strângere de fonduri al unei organizații pro-avort la care a participat Romney, strategia lui Giuliani care a mizat pe Florida începe să se prăbușească pentru că Huckabee e acum doar la câteva procente în spatele lui (asta se vede și la nivel național), Clinton și Edwards au ipodul ca gadget favorit, Obama și Romney Blackberryul, iar Giuliani CD playerul.

Comentarii: Edwards ar putea fi surpriza în Iowa, fiind avantajat de profilul votanților și de sistemul de caucus în 2 tururi, putând câștiga mulți dintre votanții care în primul tur au optat pentru candidați care nu trec pragul de 15%. Ascensiunea lui Huckabee pare a se consolida și confirma apetența republicanilor pentru candidați „populiști”. Cred în continuare însă că Giuliani poate reveni după primarele din Iowa și New Hampshire.

Reclame