recunosc că nu am avut niciodată o părere foarte bună despre Marius Tucă, iar editorialul lui de astăzi doar mi-a confirmat acest lucru. aşadar, în Jurnalul Naţional de astăzi găsim o bucată de proză mioritică despre şoferi şi şoferiţe. subiectul nu mi-e nou. lucrez într-un mediu dominat de bărbaţi, aproape toţi fiind şoferi neîntrecuţi. şi bineînţeles că nu de puţine ori am avut polemici despre femeile la volan (recunosc că nu sunt una dintre ele din motive de absenţă a maşinii). argumentele aruncate în luptă de partea celor care susşin că femeile conduc mai prost decât bărbaţii nu au la bază vreo statistică, nişte teste, studii etc, ci acele observaţii empirice în care mai degrabă o observi pe doamna cu peugeot 107 decât pe domnul cu peugeot 307. chiar dacă nu sunt şofer în trafic, din taxi reuşesc să observ cu mai multă detaşare ce se întâmplă şi am văzut atât şoferi cât şi şoferiţe care încaclă reuglile, care nu sunt foarte îndemânatici şi care reuşesc mai mult sau mai puţin să încurce. şi apropo de încurcat traficul nu înţeleg de ce domnul tucă nu a observat invazia monştrilor 4×4, mult mai dăunători fluidităţii traficului şi adevărate bombe ecologice??

în final vă dau doar câteva mostre din gândirea domnului Tucă:

– titlul editorialului e „Emanciparea femeii de la cratiţă la volan” şi se continuă cam aşa:

Fiind vorba despre ele, sunt totodată timid şi furios. Simt de-atâtea ori să sar în apărarea lor, să le apăr slăbiciunile şi frumuseţea, graţia şi nepriceperea, încât, recunosc, înclin să fiu mai degrabă avocatul lor decât cel care le arată cu degetul! Toate manevrele lor greşite care pot să scoată din noi cele mai ciudate înjurături pot fi iertate pentru o singură privire, fie ea duios-piezişă sau făţiş-ameninţătoare. …

Nu era de ajuns ambuteiajul, nu sunt de ajuns primarii pe care-i avem şi care este mulţi şi competenţi, nu erau suficiente troienele, noile borduri, semafoarele, gropile ş.a.m.d.? Ce-ar fi ca eu să vă cer vouă, soferiţelor, să faceţi în fiecare zi „parcarea laterală cu spatele?” Ce ne facem, fraţilor, că prea ne-au majorat soferiţele… Ţineţi aproape!

Reclame