dacă tot suntem în an electoral, au început să apară propunerile amuzante. astfel femeile din PD-L au hotărât că ce lipseşte acum sistemului educaţional e un cont pentru educaţie pentru fiecare copil de 500 de euro. am o singură întrebare: nu cumva totuşi statul subvenţionează deja învăţământul? inclusiv cel universitar, chiar dacă parţial. oricum interesantă propunere din partea unui partid ce se revendică de centru, centru-dreapta.

NEWSIN:Preşedinta organizaţiei de femei a PD-L, Sulfina Barbu, a precizat că, în şedinţa de sâmbătă, structura pe care o conduce a decis să susţină patru propuneri, care vor fi înanintate parlamentarilor partidului spre a fi depuse ca amendamente la pachetul de legi ale educaţiei. Astfel, femeile PD-L susţin constituirea contului bancar personal de educaţie pentru fiecare nou născut. Barbu a explicat că statul trebuie să deschidă, la naşterea fiecărui copil, un cont de 500 de euro, care poate fi ulterior alimentat de părinţi sau alte persoane, iar sumele din acest cont trebuie să fie deductibile din impozitul pe venit. De la vârsta de 16 ani, titularul contului poate folosi banii, dar în exclusivitate pentru educaţie.

O altă propunere a femeilor PD-L se referă la creşterea substanţială a salarizării cadrelor didactice, dar în strânsă legătură cu creşterea aşteptărilor faţă de prestaţia lor. Barbu a explicat că noutatea în acest caz o reprezintă utilizarea conceptului de salariu mediu al unui cadru didactic în cuantum de 1,31% din PIB pe locuitor.

În numele organizaţiei de femei, Barbu a propus şi existenţa unei curicule şcolare flexibile, astfel ca fiecare şcoală să decidă 20-30% dintre discipline, în funcţie de necesităţile zonelor, iar materiile obligatorii să reprezinte 70-80%. În fine, Barbu a vorbit şi despre garantarea accesului la liceu pentru toţi cei care doresc, iar liceele să aibă autonomia de a-şi stabili numărul de locuri şi procedurile de admitere.

Reclame