un editorial foarte bun în România liberă al Sabinei Fati, chiar dacă vede doar jumătatea goală a paharului. citez concluziile:

Despre meritele si performantele doamnelor  care au ambitii politice se vorbeste prea putin, ele sunt trimise de sefii lor la Colegiul de Aparare si la cursuri de specializare, iar ulterior raman la dispozitia celor care le asigura cariera, compromitand ideea de femeie politica. Fiindca nici Daniela Popa nu ar fi sefa PC fara Dan Voiculescu, nici Elena Udrea nu ar fi in topul PD-L fara interventia lui Traian Basescu, nici Daciana Sarbu nu ar fi ajuns deputata fara ajutorul tatalui sau, fostul ministru PSD Ilie Sarbu, nici Rovana Plumb nu ar fi ramas in carti fara Adrian Nastase, nici Norica Nicolai nu ar fi candidata pentru portofoliul Justitiei fara influenta „prietenului” Dinu Patriciu.
Aceste doamne care sunt impinse in politica de varf nu vor sa-si depaseasca insa conditia de „femei intretinute”, nu vor sa devina independente de grupurile sau persoanele care le-au propulsat, nu vor sa se mentina prin forte proprii si mai ales nu stiu sa fie natural-feminine, fara sa devina frivole sau macho.
(sublinierea îmi aparţine)

Reclame