recunosc că somnul m-a doborât azi noapte şi nu am mai stat să văd victoria lui McCain, dar oricum eram sigură că aşa va fi. e pe un val foarte bun şi spre deosebire de Giuliani a ştiut să rămână pe val. marea dezamăgire a acestor alegeri primare este clar Giuliani, „salavatorul”, lider în sondaje până acum câteva săptămâni şi care a dat-o în bară printr-o strategie greşită. o nouă dovadă a importanţei unei echipe bune de consilieri.

despre McCain, sper şi sunt şi destul de convinsă că va reuşi să se impună  în lupta pentru nominalizare. are experienţă, are propuneri care atrag nu doar electoratul republican clasic, ci şi pe cei independenţi, are carismă. singurul lui mare dezavantaj e vârsta, dar într-o confruntare cu Hillary sau cu Obama cred că aş paria mai degrabă pe McCain.

o selecţie a analizelor asupra rezultatelor din Florida:

Economist despre victoria lui McCain, retragerea lui Giuliani şi suportul acestuia pentru McCain

politico scrie despre sfârşitul politicii 9/11 prin îngrângerea lui Giuliani

între timp la democraţi headlineurile sunt că familia Kennedy îl sprijină pe Obama (apropo de acuzaţiile de dinasticism aduse lui Clinton), iar Hillary a câştigat în Florida votul popular, dar statul nu are delegaţi la convenţie. O analiză a posibilelor implicaţii ale sprijinului primit de Obama aici.

Reclame