UPDATE: de pe Political Wire aflu că acum e matematic teoretic imposibil ca vreunul din cei doi candidaţi să obţină numărul necesar de delegaţi care să le asigure nominalizarea. adică, sunt peste 3000 de delegaţi şi nominalizatul/a trebuie să aibă 2025. până acum fiecare are cam 900 de delegaţi şi mai sunt în joc aproximativ 1400. deci ar trebui ca unul să ia 1100 din delegaţii din următoarele state care au alegeri. greu de crezut dacă ne uităm cum a ieşit Super Tuesday

au trecut deja 2 zile, eu nu am fost la fel de promptă cu rezultatele ca în celelalte dăţi, dar măcar acum să recuperez.

rezultatele arată o tabără republicană în care lucrurile s-au cam claririficat şi McCain nu prea mai are cum să piardă nominalizarea, după cum susţine unul din consilierii lui.

la democraţi în schimb nici acum nu e sigur cine a câştigat ca număr de delegaţi. obama a câştigat în mai multe state, adică 13, dar Hillary a câştigat în statele mai mari.

politico zice că Hillary ar trebui să fie îngrijorată (strânge mai puţini bani, Obama e avantajat de următoarele state unde sunt primare, nu mai are avantajul inevitabilităţii, a pierdut la delegaţi, apierdut ca număr de state).

andrei bădin crede că vom avea o finală McCain – Clinton. eu cred că încă se joacă, iar Clintonii nu vor renunţa uşor.

Anunțuri