cum nu mai scrisesem demult era nevoie de ceva ieşit din comun pentru a ieşi dintr-o stare de letargie. enter: Kosovo şi leapşa Costinei.

recunosc că nu sunt expertă în subiect, deşi mă bucur să văd că alţii aşa cred:). am mai avut nişte tentative să scriu despre situaţia de acolo şi dispute cu o prietenă dragă despre implicaţiile declarării independenţei. so, ieri Kosovo şi-a declarat independenţa. ce urmează acum?

subscriu celor scrise deja de Adi şi Dateline Bucharest. cazul Kosovo e o situaţie excepţională şi nici un stat nu are interes să fie tratat ca precedent.  în schimb pentru diferitele organizaţii separatiste (basci, transnistreni, etc) Kosovo va fi tot timpul un argument în acţiunile lor. riscul aşadar este acela al unei radicalizări a discursului mişcărilor separatiste şi de aici pericolul precedentului Kosovo.

cât despre implicaţiile pentru România, cred că am trecut de stadiul Târgu Mureş martie 90, atât maghiari cât şi români. din păcate e an electoral şi se incearcă o capitalizare pe discursul radical de ambele părţi. în acest context o mass-media isterică care propagă mesaje radicale ar trebui luată în vizor de instituţii ca CNA sau CRP (vezi cazul Antena 3 aseară observat şi de chinezu).

leapşa merge mai departe la Moromete şi Anca.