aşa cum ştiu cei care urmăresc acest blog, politica internă mainstream să îi spunem nu prea pătrunde pe aici (motivele au fost explicate anterior). de fapt nici postul acesta nu va fi legat decât tangenţial de politica internă.

aşadar, povestea e că astăzi, mai întâi pe bloguri (cred că chinezu şi andronic au fost primii), apoi şi pe agenţiile de presă şi televiziuni au apărut ştiri pe surse despre un sondaj presupus al PSD în care Oprescu şi Ponta ar sta mai bine decât Vanghelie, iar Negoiţă e în pole-position. o concluzie de bun simţ să spunem, o confirmare pentru o intuiţie. spre seară ni se dezvăluie însă şi cine e în spatele acestui sondaj: celebrul Centrul de studii sociocomportamentale Avangarde, echipa de cercetători fiind condusă de omniprezentul şi specialistul în toate: Marius Pieleanu.

Nu vreau să fac din acest blog o delaţiune la adresa lui Pieleanu (termenul de domn nu are legătură cu personajul), dar aş vrea ca cei care îl tot văd pe la televizor să îl asculte mai atent şi să observe dezacordurile gramaticale din limbajul acestui profesor, doctor, analist etc.

Problema aici nu e însă numai domnul Pieleanu, ci apariţia unui nou actor pe piaţa sondajelor. Deja ATLE e un institut cu istorie în spate şi era nevoie de cineva cu o mai mare credibilitate. Şmecheria pare a fi ţinut. Sondajul a apărut peste tot, sunt emisiuni speciale în seara asta pe tema lui, iar Pieleanu e vocea autorităţii în domeniu.

i rest my case!

 

Reclame