probabil mulţi aţi citit deja editorialul lui Adrian Ursu de azi. poate unii aţi citit şi editorialul lui Lucian Avramescu. 2 bărbaţi vorbind despre 8 martie şi femeile din politica românească.

pe acest blog şi prin comentariile de pe alte bloguri am tot afirmat că femeile din politica românească nu numai că sunt puţine la număr, dar multe dintre ele nici nu au o activitate care să sprijine interese ale femeilor şi să încurajeze participarea femeilor în politică (măcar mersul la vot ar fi un pas în plus). cam asta ar fi şi ideea generală din editorialul lui Ursu: femeile în politica românească sunt puţine şi nu reprezintă cu demnitate sexul „slab”. mai mult nici bărbaţii din politică nu fac nimic pentru a le încuraja preferând manifestări de 8 martie festiviste şi ipocrite. să zicem că aceste afirmaţii mi se par cât de cât fair. ce nu mi se pare fair e împărţirea pe care o face Ursu, nefiind în stare să găsească şi exemple pozitive sau încadrând anumite femei după ureche. categoria „priste” e cea mai arbitrară în opinia mea, asociind 2 femei care chiar dacă au şi păcate au făcut multe lucruri bune în cariera lor cu un termen ironic. la fel încadrarea Dacianei Sârbu şi a Ancăi Boagiu la categoria tevestaruri mi se pare exagerată. cele 2 nu au excelat niciodată în apariţii televizate la fel  de numeroase ca să zicem Costică Canacheu sau Ioan Ghişe. Un dublu standard e şi blamarea agresivităţii la femei. viziunea femeii feminine nu are nici o legătură cu activitatea politică. o femeie poate fi agresivă la fel de bine ca un bărbat atâta timp cât are argumente pentru asta.

cât despre Lucian Avramescu nu pot să spun decât că limbajul şi tonul articolului nu reflectă decât o problemă personală a acestuia cu un partid şi femeile din acel partid.

concluzia după aceste zile de sărbătoare a femeii: S-ar putea şi altfel. S-ar putea un 8 martie cu prezentare de poltiic pentru a adresa problemele femeilor. S-ar putea să avem mai multe femei în politică.

Până una alta însă nici măcar cele care sunt deja nu beneficiază de un tratament egal. poate şi ele s-ar putea strădui mai mult. de 2 ori mai mult pentru că ele sunt „sexul slab” şi trebuie să bată „sexul tare” 🙂 😦

Anunțuri