În ultima vreme nu prea au mai fost foarte multe lucruri noi în cursa din SUA sau mai bine zis nu au mai fost lucruri notabile. războiul e în faz de uzură, Obama a mai pierdut din strălucire prin intrarea în „cursa” campaniei negative, familia Clinton merge cam pe aceeaşi linie. Principalele subiecte din ultimele 2 săptămâni au fost declaraţiile cu conotaţii rasiale a 2 dintre apropiaţii celor 2 tabere: Geraldine Ferrero pentru Clinton care a susţinut că Obama nu ar fi ajuns în acest stadiu al cursei dacă nu ar fi fost de culoare şi reverendul Wright care susţinea că SUA a meritat atacurile de la 9/11. Ca răspuns la indignarea faţă de Wright Obama a făcut ce ştie el mai bine, a ţinut un speech prin care a cerut depăşirea barierelor rasiale, unitate şamd. mai e un subiect cu publicarea arhivelor lui Hillary de când e prima doamnă şi se pare că în sfârşit vor fi date publicităţii. tot Hillary şi-a mai angajat o firmă de sondaje ceea ce dă o oarecare confirmare zvonurilor privind dizgraţia lui Mark Penn.

o altă dezbatere e pe Florida şi Michigan unde au avut loc deja alegeri primare dar pentru că nu au respectat calendarul impus la nivel naţional nu vor avea delegaţi la convenţia unde se va alege nominalizatul. având în vedere lupta strânsă şi faptul că Hillary a câştigat în ambele, tabăra Clinton face presiuni să se găsească soluţii, inclusiv un nou rând de alegeri. ultima chestie e că ar fi fost contactat Soros pentru a plăti alegerile din Michigan🙂

last but not least, ultimul sondaj Reuters (deşi şi aici intrăm în discuţia despre credibilitatea sondajelor) arată că distanţa dintre Obama şi Clinton s-a redus, dar, foarte îngrijorător pentru democraţi, e că McCain i-ar bate pe amândoi. când 2 se bat al3lea câştigă:)

Reclame