s-a vorbit destul de mult acum câteva săptămâni despre guvernul majoritar feminin numit de Zapatero în Spania, mai ales despre prima femeie ministru al apărării, şi însărcinată pe deasupra.

economist are însă un articol că chiar dacă în politică lucrurile stau destul de bine în ce priveşte participarea femeilor (nu doar la socialişti femeile au funcţii importante, ci şi la populari o femeie, Esperanza Aguirre, preşedinta regiunii Madrid, se pregăteşte să îi ia locul actualului preşedinte al partidului Mariano Rajoy care a pierdut alegerile), nu acelaşi lucru se poate spune şi despre economie.

Astfel, deşi prima ţară din Europa unde femeile sunt majoritare în Guvern, Spania este şi pe locul 2 la diferenţa participării femeilor pe piaţa forţei de muncă (scuzaţi traducerea aproximativă:) ). rata angajării în rândul femeilor e cu 20% mai mică decât în rândul bărbaţilor. iar procentul femeilor în funcţii de conducere în afaceri e de aproximativ 4%. soluţia guvernului: o lege care instituie cotă de 40% până în 2015. avantajul de a avea femei în politică: pot propune politici care să remedieze inegalităţile de gen. deşi aici vorbim mai degrabă şi de o mentalitate care se schimbă, iar legea respectivă nu face decât să sprijine o schimbare care are loc şi natural.

articolul complet aici.

Anunțuri