NEWSIN:

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat marţi seara, la Reghin, judeţul Mureş, că România este o ţară de misogini şi că partidele nu desemnează femei în posturile de candidaţi întrucât nu primesc voturi, transmite corespondentul NewsIn.
„Şi eu sunt. Ar trebui să spun acum că nu sunt misogin, dar se uită nevastă mea la mine şi mi-e frică. Dar nu pot să spun asta, este evident că România este o ţară de misogini, uitaţi-vă la Parlament. Uitaţi-vă ce greu numim un candidat femeie la primărie. Deşi sunt mai bune decât bărbaţii, nu le putem numi pentru că răspunsul populaţiei este că nu votează o femeie. Ăsta nu este misoginism? E adevărat că în Ardeal mai puţin decât în restul ţării”, a declarat Mitrea.

lasă că în schimb domnul Mitrea se poate lăuda că a promovat măcar o femeie în politică: soţia, un exemplu clasic de femeie ajunsă în politică dar care abia pe la jumătatea celui de-al doilea mandat s-a gândit să dea măcar aparenţa că face ceva(o fi uninominalul de vină?).

ei şi s-ar mai putea comenta şi scuza cu populaţia care nu votează femei (rolul de formator de opinii al politicienilor, activitatea organizaţiilor de femei, promovarea unor femei competente etc).

şi diana semnalează declaraţia, deşi într-un post cam eliptic 🙂

Reclame