recunosc că dezamăgirea faţă de ieşirea din cursă a lui Hillary Clinton a fost îndeajuns de mare încât să îmi diminueze considerabil nu atât interesul cât dorinţa de a comenta ce se mai întâmplă prin SUA. clipurile lui McCain însă m-au scos din amorţeală.

dacă până acum Obama era creditat cu de departe cea mai bună campanie online, campania lui McCain arată ingeniozitate şi mult umor. speculează foarte bine „aerul mesianic” emanat de Obama şi o pretinsă superficialitate (spun pretinsă pentru că nu cred totuşi că într-un an de zile de campanie Obama nu a mai compensat din lipsa de experienţă).

în altă ordine de idei însă, deşi în Europa a fost un mare eveniment, ultimul sondaj PEW arată că nu prea s-a schimbat nimic în preferinţele de vot şi mie cursa mi se pare foarte strânsă încă, cu un 47 la 42 pentru Obama care se poate schimba în următoarele 3 luni dacă maşinăria republicană îşi va face treaba aşa cum se vede că a început.

lupta pentru vicepreşedinţi e interesantă din perspectiva votului feminin mai ales (Adi de la Paralele are o bucată despre asta). electoratul hardcore al lui Hillary nu a trecut în masă la Obama aşa cum ar fi fost poate normal şi totul depinde foarte mult de ce fac cei 2: alegerea vicepreşedinţilor (aici Obama e în mare dilemă pentru că dacă ar alege o femeie care nu e Hillary efectul ar fi de distanţare a electoratului ei, dar şi dacă ar lua-o pe Hillary s-ar dilua mesajul de schimbare), un discurs al lui Obama despre gender cum a fost cel pe race, introducerea în platforma democraţilor de la convenţie a unui paragraf despre gender bias în campania din primare, poziţia despre avort (unde Obama începe să dea înapoi de la opţiunea pro-choice, iar McCain e ferm pro-life)…Citeam în Newsweek un interviu cu McCain în care era foarte ferm că va avea program pentru femei cu focus economic:slujbe, salarii, educaţie. ambii candidaţi au secţiuni speciale din campanie pentru votul feminin! oare când vom ajunge şi noi în situaţia asta?

Reclame