e deja a3a zi de conflict în Georgia. Paralelele şi Dateline ne-au ţinut la curent cu desfăşurarea evenimentelor şi au analizat consecinţele. Azi-noapte sau mai bine zis azi dimineaţă am aflat şi poziţia României. E mult spus poziţia României pentru că în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale după CSAT nu se spune decât nişte banalităţi: reafirmăm, facem apel, ne alăturăm…Şedinţa CSAT era sortită eşecului însă de când s-a anunţat că Tăriceanu, Maior şi Ungureanu nu participă. Adică Tăriceanu, prim-ministru, om care părea oarecum priceput în ale externelor şi Ungureanu, şef al SIE, fost ministru de externe, nu au catadicsit să participe.

Aşa se alege praful de marea noastră iniţiativă la Marea Neagră, pe care voiam să o construim după dimensiunea nordică a Uniunii Europene…Băsescu care a avut inspiraţia să marşeze pe această linie din 2004 abandonează acum în favoarea excursiilor la sinistraţi.

revenind la război, e greu de preconizat cum se va termina, dar mizez mai degrabă pe o întoarcere la status-quo.

l-am văzut aseară pe ambasadorul Rusiei la ONU. un exemplu clasic de manipulare: ruşii sunt buni, georgienii sunt răi, Consiliul de Securitate a fost depăşit de evenimente.

Reclame