dezbaterea despre Sarah Palin în state parcă nu se mai opreşte şi mi-e deja greu să ţin pasul. o să încerc să fac un scurt rezumat cu ce se mai întâmplă. Ieri au fost două subiecte intens dezbatute: rujul şi reclama lui McCain anti-Obama pe educaţie.

despre primul, Adi a semnalat deja reacţia taberei McCain. Pe scurt, la convenţia republicană Palin a făcut furori cu gluma ei „the difference between a pitbull and a hockey mom: lipstick”. Obama într-unul din speechuri a făcut greşeala să reia cuvântul lipstick într-un context deloc onorant „You can put lipstick in a pig. It is still a pig”. Şi aşa a dat ocazia republicanilor să mai iasă cu o reclamă negativă punând afirmaţiile celor 2 faţă în faţă şi reiese că Obama ar fi făcut-o pig pe Palin. acum eu mă întreb cât de idiot nepregătit să fii să faci o asemenea afirmaţie ştiind capacitatea de spinning a republicanilor!!?? ei oricum s-a discutat mai puţin şi despre afirmaţia lui Biden pe aceeaşi temă „There’s no way you can dress up that record, even with a lot of lipstick”, referindu-se la experienţa lui Palin.(povestea completă aici),

al doilea subiect a fost mai puţin dezbătut deşi mie mi se pare ceva mai important. reclama lui McCain merge în continuare pe ideea lipsei de experienţă a lui Obama, dar adaugă şi un mişto extrem de sensibil. pe scurt Obama nu are nici un fel de iniţiativă pe educaţie, iar singura lui idee a fost să susţină predarea educaţiei sexuale la grădiniţă. acum eu una habar nu am dacă asta chiar aşa e sau nu, dar vă imaginaţi ce reacţie vor avea părinţii aceia conservatori din SUA?

problema lui Obama, pe care încep să o vadă şi bloggerii democraţi, e că de ceva timp doar McCain are iniţiativa în campanie, iar Obama este pus mereu să răspundă la diferitele atacuri. nu pot să înţeleg cum de sunt atât de nepregătiţi pentru campania naţională pentru că republicanii nu au venit acum cu tactici, strategii noi, ci le folosesc pe aceleaşi ca şi în anii 90. nu te poţi aştepta sincer să câştigi alegerile doar pentru că eşti democrat şi americanii îl urăsc pe Bush. nu te poţi aştepta să câştigi cu discursuri despre o nouă viziune. şi ca să folosesc o sintagmă sexistă „politica nu e pentru domnişoare de pension”

ei, deja m-am întins mult fără să mai spun şi despre ultimele sondaje unde Palin se dovedeşte un avantaj mult mai mare decât Biden (nu cred că surprinde totuşi pe nimeni astea), câştigă votanţi femei din mai multe medii, dar relansează dezbaterea despre ce înseamnă feminismul (şi la Hillary a fost aceeaşi temă deşi erau alţi termeni).

Anunțuri